FINALISTEN

BENTHE VAN DER KLEIJ

Leeftijd: 22 jaar
Woont in: Haarlem
Opleiding: HBO Allround Styling
Werk: Allround employee bij Perfectly Basics

Benthe zegt: “Ik merk dat we het tegenwoordig, mede dankzij social media, veel hebben over gezondheid. Ik vind dit ontzettend mooi, maar ik zou het gaaf vinden als we ons nog meer focussen op de mentale gezondheid. Ik heb in mijn omgeving best veel mensen die worstelen met hun mentale gezondheid en heb hier zelf ook ervaring mee. Toch zie ik vaak dat het onderwerp soms onbesproken blijft en dat mensen zich liever stilhouden dan hier open over te praten, omdat er nog steeds veel schaamte heerst. Met mijn deelname aan Miss Nederland hoop ik te laten zien dat het oké is om dit wel te delen en dat het zeker geen taboe is!”

ELEANOR DINGEMANS

Leeftijd: 24 jaar
Woont in: Amsterdam
Opleiding: Marketing & Communicatie / Bachelor
International Communication & Media
Werk: Zangeres @ Three Little Clouds

Eleanor zegt:“Mijn advocacy is mental health. Een groot deel van deze generatie stelt mental health niet als prioriteit tot het te laat is. Het is tijd om hier echt mee aan de slag te gaan en niet aan het oppervlak te blijven. Na zelf door een depressie, PTSS en anxiety heen te zijn gegaan, zag ik hoe lange wachttijden, onbegrip en een tekort aan informatie, het proces om te helen erg zwaar maakt. Vooral Covid heeft een grote aanslag gepleegd op de mentale gezondheid van veel mensen. Door te informeren en dit bespreekbaar te maken, gaan we er als een geheel op vooruit. Je moet je hele leven met jezelf doorbrengen, dan is het goed om te leren hoe je het beste met jezelf kunt omgaan!”

ESMEE CORNET

Leeftijd: 27 jaar
Woont in: Hengelo
Opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Werk: Eigenaar @ Dansstudio X-Dance / Model

Esmee zegt: “Ik wil een veilige omgeving creëren waar je het beste uit jezelf kunt halen, jezelf kunt zijn en geaccepteerd kunt worden voor wie je bent én wilt zijn. Ik ben zelf een educatieplatform begonnen: Dansstudio X-Dance. Een fysieke ruimte waar ik elke dag bij kinderen betrokken ben en hun dagelijkse moeilijkheden van school, opgroeien en hun plek vinden in de maatschappij. Ik heb hier geleerd dat zowel emotionele als fysieke educatie cruciaal zijn voor het opgroeien in zelfverzekerde, sterke en vooral gezonde individuen.”

ISA DE BRUIN

Leeftijd: 25 jaar
Woont in: Den Haag
Opleiding: HBO Communicatie
Werk: Promotor @ Hulphond Nederland en eigen bedrijf @ Active Minds

Isa zegt: “Met heel veel trots kan ik zeggen dat ik één van de negen finalisten ben die kans maakt om Miss Nederland te worden! Met mijn deelname aan Miss Nederland wil ik alle jongeren aanmoedigen om voor zichzelf op te komen. Dit durfde ik in het verleden nooit. Om deze reden ben ik een bedrijf gestart dat zich richt op jongerenparticipatie voor organisaties. Jongeren zijn de toekomst. Daarom zullen we moeten luisteren naar wat zij te zeggen hebben. Kom op voor jezelf op en laat mensen je niet naar beneden halen.”

JULIA SINNING

Leeftijd: 24 jaar
Woont in: Amsterdam
Opleiding: HBO Communicatie & faaam Film Actors Academy
Werk: Actrice en Presentatrice

Julia zegt: “Met mijn deelname aan Miss Nederland wil ik “het perfecte plaatje” veranderen. Als perfectionist heb ik lang naar mijn eigen perfecties gestreefd. Ik heb mezelf moeten blijven bewijzen en ik moest blijven presteren, waardoor ik enorm veel druk op mezelf heb gelegd. Wat ik deed was nooit goed genoeg. Ikzelf was nooit goed genoeg. Niks was goed genoeg. Ik ben toen naar Spanje gegaan om de rust en kracht in mezelf te vinden en op dit moment voel ik mij sterker dan ooit. Aan iedereen die zich niet goed genoeg voelt: vertel dat je vanaf vandaag van jezelf gaat houden, van al je mooie imperfecties. Jij bent jij en daarmee ben je goed genoeg. Vergeef, accepteer en vertrouw jezelf. Gun jezelf de tijd om te helen, te ontwikkelen en te groeien als mens. Niemand is perfect, dus laten we allemaal onze mooie imperfecties omarmen.”

KIM VAN DER VLIES

Leeftijd: 22 jaar
Woont in: Papendrecht
Opleiding: Master Fiscale Economie
Werk: Assistent bewindvoerder @ Schuldhulpverlener

Kim zegt: “Ik wil heel graag Miss Nederland worden, omdat ik wil laten zien wat voor een mooie en vooral inspirerende organisatie Miss Nederland is. Vorig jaar deed ik ook mee aan de Miss Nederland verkiezing. Daarop heb ik best wat verkeerde en negatieve reacties ontvangen. Mensen hebben nog steeds het beeld bij een Miss verkiezing dat men vooral kijkt naar het uiterlijk, als een bikini parade en “vleeskeuring”! Maar tegenwoordig wordt ook gekeken naar maatschappelijke betrokkenheid.”

MARLIES SMEDINGA

Leeftijd: 23 jaar
Woont in: Dronrijp
Opleiding: HBO Communicatie en Multi Media Design
Werk: Assistent Store Manager, Communicatie bij Leger des Heils ReShare en modellenwerk

Marlies zegt: “Als ik Miss Nederland zou mogen worden, dan wil ik het platform gebruiken om een community te starten rond het thema talentontwikkeling. Op die manier wil ik op een laagdrempelige manier mensen motiveren om hun talenten te ontdekken, ontwikkelen en daarmee iets te doen waar zij echt blij van worden.”

MAUD VAN OOSSANEN

Leeftijd: 25 jaar
Woont in: Arnhem
Opleiding: HBO International Eventmanagement
Werk: Ambassadeur Pink Ribbon / Klantenservice @ Gemeente Lingewaard

Maud zegt: “Vorig jaar maart heb ik te horen gekregen dat ik borstkanker heb met uitzaaiing in mijn lymfeklieren. Na 18 chemo’s en een borstamputatie is de kanker (voor nu) weg! Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat ik hier zou staan. Ik zou graag een laagdrempelig platform willen beginnen voor mensen die te maken hebben met deze ziekte of andere ziektes en de taboe op het woord kanker willen doorbreken. What doesn’t kill you makes you stronger!”

MYRTHE VAN DER VLIES

Leeftijd: 24 jaar
Woont in: Sliedrecht
Opleiding: HBO Social Work
Werk: Forensisch Therapeut @ Rijksoverheid – Justitiële Inrichting

Myrthe zegt: “In de gevangenis ben ik de hele dag jongeren aan het helpen. Alleen mijn hulp is niet genoeg om iedereen te helpen! Ik vraag me af of we tegenwoordig nog om hulp vragen bij andere? Tuurlijk niet, want stel je voor dat je een keer je kwetsbare kant laat zien… Maar ik weet dat jij, ik, wij allemaal een kwetsbare kant hebben. En soms even om hulp willen vragen! Met zoveel mensen om je heen, en je toch alleen voelen. Dat kan natuurlijk niet! Het is tijd dat we weer dichterbij elkaar komen, gaan praten en elkaar empoweren! Jij kan dit, want tussen 17 miljoen mensen mag jij je niet alleen voelen.”